Portalul W5

w5.ro


 
 Turism
  Licitatii (0)
  Agentii de turism (24)
  Calatorii (7)
  Hoteluri (22)
  Localitati (1)
  Pensiuni (14)
  Statiuni (1)
  Agrement (6)
  Agroturism (1)
  Restaurante (32)
  Rezervari (2)
  Cazare (19)

 Site-uri noi
Cadouri personalizate prin broderieLocuri de munca in Germania - MedialjobSubstanta cenusie - creierul umanGTS - executam tencuiala mecanizata
Oras Bicaz

Popularitate:

Voteaza:

Oras Bicaz

Un site ce doreste a promova orasul Bicaz, dar si imprejurimile acestuia. Acesta va pune la dispozitie un magazin online, forum, chat dar si posibilitatea de a va face cunoscute locurile de cazare din imprejurimi.

Pentru orasul Bicaz firul istoriei incepe odata cu domnia lui Constrantin Movila Voievod care mentioneza pentru prima data de "satul Bicaz" la data de 12 august 1611. Satul apartinea de mosia Manastirii Bisericani. Era format din cel putin 20 de bordeie, sapate in pamant, numarul minim de locuinte pentru ca o asezare sa fie denumita "sat".

In jurul anului 1877 incepe construirea caselor supraterane. Aceste case erau modeste, construite din barne cu acoperis din dranita, batuta in cuie din lemn de tisa sau din cepuri de brad. In general casa era formata din doua incaperi: tinda si odaie, cea din urma fiind singura prevazuta cu ferestre mici si acoperite cu besica de vita uscata.

In interior, tavanul era format din dulapi grosi si barne cioplite iar podeaua din pamant, lut batucit uniform, in care erau fixate picioarele de lemn ale laitelor (lazi din scandura unde se pastrau hainele bune sau zestrea fetelor). Soba-cuptor avea cosul de fum in podul casei, fiind adesea folosit si pe post de afumatoare.


Categorie: Turism
Subcategorie: Localitati
Data inscrierii: 2010-07-21
Numar de afisari: 1747
Numar note acordate: 1
Pagina Web: www.orasbicaz.ro    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact
Dictionar explicativ al limbei romane

Copyright © 2007 - 2023 w5.ro
Toate drepturile rezervate