Portalul W5

w5.ro


 
 Stiinta
  Licitatii (0)
  Ecologie (8)
  IT (36)
  Astronomie (1)
  Agronomie (1)
  Chimie (1)
  Fizica (1)
  Stiinte sociale (1)
  Electronica (5)
  Transporturi (11)
  Astrologie (6)

 Site-uri noi
Cadouri personalizate prin broderieLocuri de munca in Germania - MedialjobSubstanta cenusie - creierul umanGTS - executam tencuiala mecanizata
Turbina gravitationala - Inventie

Popularitate:

Voteaza:

Turbina gravitationala - Inventie

Turbina gravitationala este o inventie romaneasca care foloseste forta gravitationala cu randament maxim in producerea lucrului mecanic utilizat la producerea energiei electrice.

Inventia se refera la un procedeu de utilizare a fortei de gravitatie pentru producerea energiei mecanice folosite la producerea energiei electrice; in prezenta inventie, energia mecanica este realizata de o constructie metalica, respectiv un ansamblu gravitational, care in timpul functionarii are centrul de greutate numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Inventia, conform fig.1, demostreaza felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii, care rotesc ansamblul. Procedeul se realizeaza in trei faze principale.

Parghia sau jumatatea de parghie, conform inventiei, este un cheson la care o greutate este pe circumferinta, simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza utila a ansamblului, a doua este in centrul ansamblului gravitational, cu o toleranta de circa 30mm, simbolizand bratul scurt al parghiei.

Centrul de greutate al tuturor greutatilor din centru, conform fig.1, este exact in centrul ansamblului gravitational. Pentru a se roti, ansamblul gravitational consuma circa 3% energie conventionala si circa 97% energie neconventionala; ambele se transforma in energie mecanica, iar prin intermediul arborelui de la ansamblul gravitational energia este consumata de generatorul electric, printr-o procedura clasica.


Categorie: Stiinta
Subcategorie: Fizica
Data inscrierii: 2010-08-16
Numar de afisari: 2005
Numar note acordate: 2
Pagina Web: www.turbinagravitationala.ro    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact
Dictionar explicativ al limbei romane

Copyright © 2007 - 2023 w5.ro
Toate drepturile rezervate