Portalul W5

w5.ro


 
 Calculatoare
  Licitatii (0)
  Softuri (11)
  Hardware (3)
  Distribuitori (3)
  Programare (2)
  Jocuri (8)
  CAD (1)
  Multimedia (2)
  Securitate (7)
  Sisteme (4)
  Diverse Calculatoare (4)

 Site-uri noi
Esd Audit - InnospectraGermandent - clinica dentara de lux - implant dentAutism educational project - cursuri ABATennis zone
Jocuri biliard

Popularitate:

Voteaza:

Jocuri biliard

Aaici veti putea gasi atat jocuri miniclip cu biliard, cat si jocuri noi cu bile. Ai ocazia sa te joci gratis si nelimitat jocuri cu biliard, jocuri cu bile sau jocuri cu snooker.

Biliardul - este o familie de jocuri ce sunt jucate pe o masa (de obicei verde si cu sase gauri numite buzunarele mesei), cu un bat, numit tac, folsit pentru a lovi bilele, ca acestea sa se miste pe suprafata mesei. In anumite contexte, cuvantul "biliard" se refera cu siguranta la unul din jocuri, biliardul englezesc sau biliardul carambole. In Romania termenul de biliard este bine definit si nu are mai multe variante.

El este cunoscut ca fiind un joc de amatori ce se joaca prin baruri. La noi biliardul nu are aceasi valoare pe care o are in tarile in care acesta s-a dezvoltat.

Toate jocurile de biliard sunt evoluate ca jocuri de interior si provenite de la jocurile de exterior, acelea cu minge si bata. Cuvantul biliard se crede a fi provenit de la cuvantul frantuzesc "billart" care inseamna buzdugan sau maciuca, predecesorul modernului tac de astazi.

8 Ball - In Statele Unite ale Americii, cel mai jucat joc este 8-ball (8 bile). Acest tip de joc este deseori jucat pe mese ce functioneaza cu fise, care au o lungime de 2,13 metri. In Marea Britanie se joaca de obicei in cafenele dar si la nivel de competitie in ligi profesioniste. De asemenea se joaca in cadrul unui campionat mondial organizat de Asociatia Internationala de Biliard.

9-ball - (9 bile) este un joc de campionat in Statele Unite ale Americii si este jucat pe mese a caror lungime masoara 2,74 metrii. Organizatia Campionatului Statelor Unite si a US Open este Congresul American de Biliard (BCA). in afara US Open, sunt nenumarate turnee profesionale de biliard ce au loc anual. Asociatia Mondiala de Biliard (WPA) organizeaza anual un turneu de "9-ball" pentru a determina campionul mondial la acest joc.


Categorie: Calculatoare
Subcategorie: Jocuri
Data inscrierii: 2010-05-28
Numar de afisari: 1723
Numar note acordate: 0
Pagina Web: www.xjocuribiliard.com    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact

Copyright © 2007 - 2024 w5.ro
Toate drepturile rezervate