Portalul W5

w5.ro


 

 Site-uri noi
RobisConstruct - constructii si renovari caseEsd Audit - InnospectraGermandent - clinica dentara de lux - implant dentAutism educational project - cursuri ABA
Primaria Gradistea - Braila

Popularitate:

Voteaza:

Primaria Gradistea - Braila

Comuna Gradistea face parte din judeţul Braila si este situata in partea de nord-vest, la poarta Baraganului, fiind asezata pe malul stang al raului Buzau si pe soseaua naţionala Ramnicu Sarat-Braila, la o departare de 52 km de orasul Braila si 32 km de orasul Ramnicu Sarat.

Comuna are o suprafata de 6416 ha, din care 6199 ha in extravilan si 217 ha in intravilan si este alcatuita din trei sate: Gradistea, Ibrianu si Maraloiu avand in total 2229 de locuitori.

Data exacta de infiintare a satului nu este cunoscuta. Nu s-au gasit marturii scrise care sa ateste in ce imprejurari s-a infiintat aceasta asezare. Din marturiile batranilor comunei, reiese ca asezarea s-ar fi intemeiat inainte de 1800 cand aici s-ar fi stabilit definitiv ciobanii de prin partile Vrancei.

Ei au gasit aici pasuni bogate pentru oile lor si si-au asezat tarlele in imediata vecinatate a raului Buzau, unde este azi satul Gradistea-de-Jos. In schimb, se stie ca satul Ibrianu a luat fiinta in anul 1892, in urma improprietaririii din acel an cand s-a fixat si vatra satului la punctul unde a fost gasit mort un turc pe numele Ibraim care facea cumparaturi de cereale si vite necesare Imperiului Otoman.


Categorie: Sanatate
Subcategorie: Organizatii si Institutii
Data inscrierii: 2011-04-06
Numar de afisari: 1948
Numar note acordate: 1
Pagina Web: www.primariagradisteabraila.ro    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact

Copyright © 2007 - 2024 w5.ro
Toate drepturile rezervate