Portalul W5

w5.ro


 
 Afaceri si economie
  Licitatii (0)
  Contabilitate (20)
  Electrocasnice si Electronice (23)
  Imobiliare (37)
  Agricultura (18)
  Asigurari (14)
  Finante si Banci (13)
  Constructii si Amenajari (220)
  Telecomunicatii (9)
  Mobilier (36)
  Prestari servicii (50)
  Avocatura (23)
  Comert (105)
  Confectii si Incaltaminte (13)
  Industrie (24)
  Transport (18)
  Alimentatie publica (13)
  Marketing si Publicitate (24)
  Traduceri (11)
  Cumparaturi (11)
  Bijuterii (14)
  Firme (25)
  Diverse Afaceri (34)
  Parfumuri (3)
  Auto (71)
  Diverse Economie (4)

 Site-uri noi
RobisConstruct - constructii si renovari caseEsd Audit - InnospectraGermandent - clinica dentara de lux - implant dentAutism educational project - cursuri ABA
Dolomita - amorfa Delnita

Popularitate:

Voteaza:

Dolomita - amorfa Delnita

DEL-CA-MAG este denumirea comerciala a dolomitei amorfe de Delnita. Romania detine singurul depozit de dolomita amorfa din lume, situat in zona Delnita-Harghita.

Particularitatea deosebita a dolomitei de la Delnita este aceea ca, spre deosebire de cea cristalina, aceasta are o legatura mult mai slaba intre ionii de calciu si magneziu. Acest lucru favorizeaza descompunerea si asimilarea mult mai rapida atat la plante cat si la animale. Dolomita amorfa de Delnita se extrage in stare pura sub forma de piatra care este ulterior macinata pana la stadiul de praf, fara alte interventii care sa ii modifice proprietatile. Astfel DELCAMAG este un produs 100% natural.

DEL-CA-MAG este un supliment natural, atat pentru sol, cat si pentru uz veterinar.

Amendamentul pentru sol imbunatateste proprietatile fizice, chimice si biologice ale solurilor, micsorand aciditatea acestora. Au rol determinant in cresterea productiei si imbunatatirea calitatii produselor. Datorita continutului de magneziu sunt micsorate pierderile pe timpul transportului, depozitare si conservare, pastrand intacta calitatea produselor.

Dolomitul este un mineral din grupa carbonatilor anhidri, frecvent intalnit in natura. Mineralul cristalizeaza in sistemul trigonal-romboedric, avand formula chimica CaMg(CO3)2, dominand cristalele romboedrice, sau agregatele masive de culoare alba cenusie cu variante de culoare ce pot fi pana la brun deschis. Are o duritate relativ mica, intre 3,5 si 4 cu o densitate de 2,9 g/cm³. O proprietate caracteristica a dolomitului care o deosebeste de calcare este solubilitatea redusa in acizi, iar reactia cu acidul sulfuric spre deosebire de calcita este o reactie lenta. O alta caracteristica a dolomitului este luminiscenta in culori diferite, de la portocaliu la alb, verde si brun. Roca dolomit care are acelasi nume are un continut in mineral de cel putin 90 %.

Caracterul sfaramicios, sau plasticitatea redusa a mineralului, se explica mineralogic prin faptul ca la calcita care are o structura cristalina asemanatoare cu o suprafata neteda a cristalelor, dar cu grupari de legaturi ionice mai mari, spre deosebire de dolomit unde ionii de Mg blocheaza formarea unor legaturi ionice mai mari de Ca.

Intensitatea si viteza de reactie cu acizii a dolomitului este cu peste 100 de ori mai lenta ca si calcitei, aceasta fiind cauzata de marimea redusa a gruparilor ionice de Ca.

Daca se dizolva dolomit in acid sulfuric, se va obtine in cantitati egale gips si sulfat de magneziu (sare amara). Aceasta reactie are loc pana la capat numai in prezenta caldurii si daca dolomitul in prealabil a fost macinat.


Categorie: Afaceri si economie
Subcategorie: Agricultura
Data inscrierii: 2013-11-14
Numar de afisari: 1428
Numar note acordate: 1
Pagina Web: www.dolomita.ro



    Contactati posesorul acestui site
Numele tau:
E-mail (pentru raspuns):
Subiect:
Mesaj:
Introduceti codul:
 


* Nota: mesajul va fi trimis pe adresa de e-mail cu care a fost inscris site-ul pe acest portal.


 
W5 | Inregistrare | Termeni si conditii | Ce va oferim? | Ajutor | Contact

Copyright © 2007 - 2024 w5.ro
Toate drepturile rezervate